Selleri, jordskokker, pastinak og persillerødder. Rodfrugter til ovnen eller i suppen, der kan varme i en kold tid.
Citroner, gurkemeje og ingefær. Ingredienser til et energishot, der kan holde forkølelsen fra døren.
Danske agurker. En skive på leverpostejmaden eller til en gang tzatziki.
Tomater: cherrytomater, blommetomater eller den brune kumato tomat. En frisk salsa eller en tomatmad med æg.
Danske asparges. Hvide og grønne på grillen eller rå i en salat
Danske jordbær. Med mælk og fløde eller i lækre desserter.
Danske Kartofler fra Samsø. Kogte med en smørklat eller kolde på et stykke rugbrød med purløg.
Æbler og pærer. Til en tærte eller som det sprøde element i sensommerens salater.
Blommer: Opal, Jubilæum og Seneca, de populære danske sorter til grød eller i en salat.
Græskar: Hokaido, Spaghettigræskar, Muskatgræskar eller Butternut squash. I supper eller i kødretter.
Appelsiner. Duften af jul, søde og saftige fra Spanien og Grækenland.
Clementiner. Nules fra Spanien, fulde af saft og smag.